Nowe rozbudowane restauracje w galerii Forum w Gliwicach
Jesienią otwarta zostanie nowa przestrzeń gastronomiczna w centrum handlowym FORUM w Gliwicach. W aranżacji nawiązującej do naturalnego otoczenia lokale otworzy sześciu nowych najemców gastronomicznych. Budowa części gastronomicznej w FORUM rozpocznie się z początkiem lipca. Do dyspozycji sześciu restauratorów zostanie oddanych ok. 1500 m2 powierzchni.
- Nasz food court powstaje na podstawie projektu "Chmury". Koncepcja ta zakłada wprowadzenie do wnętrza elementów krajobrazu naturalnego. To dość niestandardowe podejście w aranżowaniu przestrzeni restauracyjnej w centrum handlowym, co wyróżnia nas na tle innych centrów handlowych w regionie - mówi Agnieszka Mielcarz, dyrektor C.H. FORUM Gliwice.
Nowy image w Forum Gliwice
Zawieszone pod sufitem “chmury”, w formie charakterystycznych lampionów, sprzyjać będą atmosferze wypoczynku. Jak informuje dyrekcja centrum, zarówno meble, jak i elementy dekoracji, zostaną wykonane na specjalne zamówienie.
- Stoły, krzesła czy pufy zostały zaprojektowane tak, aby w kolorystyce i materiale nawiązywać do naturalnego krajobrazu. Drewniane powierzchnie, biel i zieleń to motywy przewodnie. Warto też zwrócić uwagę na jakość materiałów z jakich zostaną wykonane meble - tłumaczy Agnieszka Mielcarz.
Przestrzeń restauracyjna zostanie podzielona. Powstaną strefy zaciszne, z widokiem na panoramę miasta oraz biznesowe z dostępem do Internetu, zaaranżowane w taki sposób, by zachować dyskrecję i komfort pracy. Ciekawym pomysłem jest kącik zabaw dla dzieci. O tym jak smakuje obiad pod chmurami będzie się można przekonać już na przełomie października i listopada. Wówczas nastąpi oficjalne otwarcie.
- Projekt dopracowywaliśmy bardzo szczegółowo, stąd przesunął się planowany termin rozpoczęcia prac - mówi Agnieszka Mielcarz.
CO JESZCZE W GLIWICACH?
Zobacz koniecznie nowe powierzchnie handlowe w Gliwicach!
Autor: PRIME PR
Nowy food court w Forum Gliwice
Więcej o nowych centrach handlowych w Gliwicach: TUTAJ
Nowa powierzchnia dla gastronomii
Budowa części gastronomicznej w FORUM rozpocznie się z początkiem lipca. Do dyspozycji sześciu restauratorów zostanie oddanych ok. 1500 m2 powierzchni. Projekt zakłada wykorzystanie całej powierzchni atrium na poziomie pierwszym oraz dwie antresole znajdujące się na poziomie drugim. Główną zasadą budowania części restauracyjnej będzie wyraźny rozdział strefy zapleczy, od strefy konsumpcji dla klientów, poprzez wyniesienie stref "roboczych" kuchni na dwie antresole. Dla zapewnienia właściwej komunikacji pomiędzy strefą zapleczy na poziomach +1 i +2 przewidziano wykonanie czterech wind gastronomicznych.
- Najemcom oferujemy nowoczesną wspólną część gastronomiczną, w pełni zaaranżowaną, z zaprojektowanymi fasadami lokali i dostępem do mediów. Jesteśmy otwarci na indywidualne sugestie i propozycje najemców. Naszym atutem są wyniki zewnętrznych badań preferencji kulinarnych mieszkańców Śląska, dzięki którym przyszli najemcy mogą upewnić się, że ich oferta gastronomiczna spotka się z zainteresowaniem klientów - dodaje Agnieszka Mielcarz.