Nowa siedziba Canal+ Cyfrowy

2008-05-19 16:32
Canal+
Autor: brak danych

Przy ulicy Pory 4 i alei Sikorskiego w Warszawie powstała nowa siedziba Canal + Cyfrowy. Budowa rozpoczęła się w styczniu 2007 roku. W pierwszej kolejności zostały wykonane podziemne kondygnacje, następnie prace prowadzone były na poziomie parteru, gdzie znajduje się studio telewizyjne.


Budynek został zaprojektowany przez Pracownie Architektoniczną Kazimierski i Rybka. Pięciokondygnacyjny gmach powstał na planie plusa. Budynek ma nowoczesną i prostą bryłę, o lekkiej konstrukcji, z dominacja szkła, stali i betonu jako elementów wykończenia elewacji.

Powierzchnia użytkowa wynosi 7 600 m2. Poza powierzchniami biurowymi w obiekcie mieści się nowoczesne studio telewizyjne z zapleczem technicznym a na najniższej kondygnacji punkt obsługi abonentów.
Jednym z najdroższych elementów obiektu jest nowoczesne satelitarne centrum nadawcze, które koszt to około 4,5 mln zł. Budynek został oddany do użytku w I kwartale 2008 roku.
Generalnym wykonawcą i deweloperem budynku jest firma HOCHTIEF Polska, a inwestorem końcowym LHI Leasing Polska Sp. z o.o.

maj 2008

Czy artykuł był przydatny?
Przykro nam, że artykuł nie spełnił twoich oczekiwań.
Nasi Partnerzy polecają
Podziel się opinią
Grupa ZPR Media sprzeciwia się głoszeniu opinii noszących znamiona mowy nienawiści przepełnionych pogardą czy agresją. Jeśli widzisz komentarz, który jest hejtem, powiadom nas o tym, klikając zgłoś. Więcej w REGULAMINIE
Czytaj więcej